Ana SayfaAnlatHocam!ODTÜ REWIND '18

ODTÜ REWIND ’18

Koç Fest Protestoları

26-27 Nisan 2018 tarihlerinde KOÇ Fest’in bu seneki ayağı ODTÜ’de düzenlendi. Özellikle spor arabaların ve tırların Devrim’in içine kadar girmeleri ve okulun geleneksel bahar şenlikleri için her türlü zorluğu çıkartan rektörlüğün sermaye karşısında bu kadar kolay imtiyazlarda bulunması öğrencilerin yoğun protestolarına ve tepkilerine neden oldu.

Bahar Şenliği

Bu sene 32.Düzenlenen ODTÜ Bahar Şenlikleri 9-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi.

Mezuniyet Günü Olayları, Tutuklanmalar ve Duvar Etkinliği

6 Temmuz 2018 günü ODTÜ Mezuniyet günü özel güvenliklerin “Verşan Kök ODTÜ’ye Rektör Olamaz” yazılı pankartı taşıyan öğrencilere saldırmasıyla başlayan sürecin ilk ayağı. Mezuniyet günü gerçekleşen bu olayların sosyal medyada hızlı bir şekilde yayılmasıyla birlikte olaylardan ilk vurgunu ODTÜ Medya Topluluğu yedi. Topluluğun ekipmanlarına rektörlük tarafından el koyuldu ve topluluk askıya alındı. İkinci dalga olarak ise 12 yıl önce Penguen Dergisi’nde yayınlanan ‘Tayyipler Alemi’ isimli karikatürü taşıyan 4 öğrenci ve basımını yapan fotokopici tutuklandı.

Mezuniyet pankartı nedeniyle tutuklanan öğrenciler, medya topluluğunun kapatılması ve sosyal medya üzerinden başlayan ODTÜ’yü karalama kampanyaları ile oluşan baskıya karşı omuz germek için 20 Temmuz 2018 günü fizik çimleri önünde DUVAR etkinliği gerçekleştirildi.

Arafiva Fest

ODTÜ Medya Topluluğu’nun askıya alınması ve ekipmanlarına el koyulması nedeniyle, diğer okul toplulukların ve ODTÜ Mezunları Derneği’nin desteği ile Medya Topluluğu’na yardım amacıyla 4 Kasım 2018’de ARAFİVA Fest. düzenlendi.

İrem Kütük ve Ali Baran’a veda ettik

26 Kasım 2018 Tarihinde A4 yokuşunda yetkililerin ihmalkarlığı sonucu meydana gelen kazada Psikoloji bölümü öğrencisi İrem Kütük hayatını kaybetti. Ali Baran Göğüş ise 16 Kasım’da bizlere veda etti.

Panellerin Yasaklanması

19 Aralık Çarşamba günü okulda düzenlenmesi planlanan panellerde rektörlük, panelleri engellemek amacıyla Matematik ve İİBF A binasındaki 16.40 sonrası tüm dersleri ve sınavları iptal etti. Daha sonrasında İİBF binasında yapılan etkinliğin engellenmesi amacıyla okula polislerin girmesine izin verildi.

ODTÜ Medya Topluluğunun Kapatılması

20 Aralık Perşembe günü topluluklara iletilen maille ODTÜ Medya Topluluğu’nun kapatıldığı bilgisi rektörlük tarafından verildi.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER İÇERİKLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sponsor

Bu platform Nish Digital tarafından desteklenmektedir.

POPÜLER İÇERİKLER