140journos

140journos, Türkiye’de aktüaliteyi kovalayan, gündem dışı konuları sürükleyici ve çarpıcı şekilde ele alan bir kanal. Paylaşımlarında hem güncel hem de geçmiş meseleleri ele alıyorlar ve bunları yaratıcı kurgu ve müzik kullanımı ile şekillendirerek takipçilerine sunuyorlar. Böyleye ortaya izlerken sıkılmayacağınız, izleyiciyi içine alan, bilgilendirici ve ufuk açıcı videolar çıkıyor.

Özellikle takip edilmesi gereken videoları: İstanbul’un Bedeli Serisi, Toz-toprak Fikirtepe ve Motokurye Video Serisi

 

Açık Büfe

BKM Mutfak’ın genç komedyenleri seyirciyle buluşturma portalı diyebiliriz.

Özellikle takip edilmesi gereken videoları: Amansız Övücüler. Bu seri absürtlüğüyle ve aslında her şeyin övülesi, güzel bir tarafı bulunabileceğini bizlere göstermesiyle izledikçe sizi mutlu edecek.

 

BanaBirşeylerÖğret

Bu kanal da özellikle sosyal bilimlere ilgisi olanların takip etmesi gereken, eğitici ve öğretici bir kanal olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Twitter uzantısı olan “Felsefe Ha!” hesabını da takibe alıp ufkunuzu artırıp, bilginizi daha da genişletebilirsiniz.

 

Base 42

Educatedear’ın da aralarında bulunduğu, müthiş bir arkadaş grubunu barındıran Base 42 sizi sohbetiyle, eğlenceli videolarıyla kendine bağımlı yapabilir.

Özellikle izlenmesi gereken videoları:  Video Oyunları

 

Belgeselci

Bu listeye koyup koymama konusunda kararsız kaldığım bir kanal olan Belgeselci, özellikle Türk popüler kültürü ile ilgili belgeselleriyle ilgi çekiyor. Ayrıca 90lı ve 80li yıllardan paylaştığı TV, sinema ve spor dünyasından enstantanelerle genç nesile Türk pop kültürünü tanıtıyor.

 

Bir Yemek İste Suat Durmuş

Bir yemek kanalı insanı ne kadar mutlu ederse bu kanal da o kadar mutlu ediyor. Suat Abi sohbeti, sıcakkanlılığı ve becerisiyle kendine hayran bırakıyor. Kendisi tam bir öğrenci dostu ve lezzete çok para harcamadan da ulaşılabileceğini bize kanıtlıyor.

 

Brezilya Milliyetçiliği

Artık aktif olmasa da eski videolarıyla absürtlüğün dibine vuran olağanüstü eğlenceli bir kanal Brezilya Milliyetçiliği. Ancak Arjantin kökenliyseniz önermiyorum, Arjantinlileri orda pek tutmuyorlar. ?

 

Ciddiyetten Uzak

Mehmet Demirkol ve Irmak Kazuk’un her hafta bir ünlüyü konuk aldığı, futbol-sohbet programı. Konuyla ilgili olanlara tavsiye edilir.

 

Every Frame a Painting*

Every Frame a Painting sinemaseverlerin kesinlikle takip etmesi gereken, sinema tarihinin gelişimini, yönetmenlerin kendilerine has stillerini anlatan muhteşem bir kanal.

Özellikle izlenmesi gereken videolar: Kurosawa’nın kompozisyon hareketleri, Coen kardeşlerin reverse shot tekniğini filmlerine uygulamasını inceleyen videoları

 

İstanbul Film Akademi*

İstanbul Film Akademi, İlker Canıklıgil’le Olmaz Öyle Saçma Şey serisi, sektörün en donanımlı ve aynı zamanda en eğlenceli yönetmenlerinden İlker Hoca, ayrıca odun ama iyi niyetli, genç kuşağın parlak görüntü yönetmenlerinden Nazım Yılmaz, ve parayı sinemaya harcayan bir sinema sevdalısı Veysi Sala eğlenceli ve eğitici bir seri olarak izleyiciye sunulmuş. Tüm olayların doğaçlama gelişmesi de cabası.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz