Ana SayfaGenelAnkara Kampüsünden Kuzey Kıbrıs Kampüsüne

Ankara Kampüsünden Kuzey Kıbrıs Kampüsüne

Geçen sene bu zamanlarda Tanıtım Ofisinde çalışmaya başladım ve bu dönem başladıktan sonra ODTÜ Kuzey Kıbrıs kampüsüne bir gezi düzenledik, bu gezi sonrasında bende oluşan izlenimlerden kısaca bahsediyor olacağım.

Geçen 1 sene boyunca gerek tanıtımlarda gerekse katıldığımız üniversite fuarları ve tercih danışmanlıklarında araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla öğrencilere her zaman ODTÜ Kuzey Kıbrıs kampüsünden bahsediyordum. Ancak kampüsü birebir ziyaret etmek ve tüm anlatıyor olduğum bilgileri görerek teyit etmek benim için harika bir deneyimdi.

Kampüse ilk girdiğim andan itibaren güvenlik görevlilerinin bizi “Hoş geldiniz Hocam!” şeklinde karşılaması ODTÜ’nün ruhunu orada da hissetmemi ilk anda sağladı ve bu çok güzel bir histi. Diğer günümüzü kampüsü gezmeye ayırdık ve tüm kampüsü öğrenmem uzun bir süre almadı. Yurtlar, derslikler, kütüphane, Kültür Kongre Binası, her yer çok yeni ve çok güzel tasarımlara sahip, gerçekten görsel açıdan doyum sağlayan bir yer. Peki bu ODTÜ için yeterli mi? Tabi ki değildi, gelişmiş ve halen gelişmekte olan bir kütüphane bünyesi, araştırma ve geliştirme imkanlarını en iyi şekilde karşılayan gelişmiş laboratuvarlarıyla, gerekse güneş panelleriyle, nitelikli akademisyenleri ve uçan hocalarıyla akademik açıdan da kesinlikle tatmin edici buldum Kuzey Kıbrıs kampüsünü. Ankara kampüsüyle kıyasladığımda tabi ki çok daha küçük bir kampüs olduğunu söyleyebilirim. Ama bünyesinde bulunduruyor olduğu öğrenci sayısına baktığımızda bunu tatmin edici ve yeterli buldum. Bunlar dışında spor imkanları gerçekten çok gelişmiş, ekipmanlar en iyi şekilde tedarik edilmiş ve Kuzey Kıbrıs’ın sahip olduğu güzel iklim de göz önüne alınarak sahip oldukları plaj voleybolu sahası gerçekten harika bir seçenek. Kütüphanenin yakınında bulunan Sanat Atölyesi en çok ilgimi çeken alanlardan biriydi, bu alanda öğrencilerin sahip oldukları yoğun ilgi, güzel çalışmalar yapılmasını sağlamış. Aynı zamanda aktif öğrenci toplulukları ve yapılan etkinliklerle sosyal alanlarda gelişmişlik kesinlikle sağlanmış. Radyo ODTÜ’nün varlığı bile Ankara kampüsü ile aramızda harika bir bağlantı oluşturmuş durumda.

Tüm bu izlenimler sonunda bende uyanan hissin ise artık Kuzey Kıbrıs’ta da bir evim olduğu hissi olduğunu rahatlıkla söyleyerek yazımı bitirebilirim.

Sevgiler.

BENZER İÇERİKLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sponsor

Bu platform Nish Digital tarafından desteklenmektedir.

POPÜLER İÇERİKLER