Girişimcilik ekosistemine dahil olmak isteyenler için Endeavor ve etkinlikleri biçilmiş kaftan diyebiliriz. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada bilinen Endeavor oluşumu etkin ve ümit vaat eden girişimcilere ivme kazandırmayı; mentörlük ve yatırım konularında onlara maddi ve manevi anlamda değer katmayı amaçlıyor. Bunun yanında yıl boyunca girişimciliği yaymak ve desteklemek amacıyla birçok konseptte etkinlik ve program düzenlemeye devam ediyor. Bu etkinliklerden biri olan “CaseCampus” her yıl İstanbul’da düzenlenmekteyken bu yıl farklı olarak yine Akbank sponsorluğunda İzmir, Eskişehir ve Ankara’daki ekosisteme de katkı sağlıyor.

Uygulamalı bir öğrenim programı olan CaseCampus’ın ilk ayağı 4 Kasım günü Ankara Crowne Plaza’da gerçekleşti. Girişimcilik potansiyeli yüksek olan gençler bu programda hem geniş bir iletişim ağı yaratma hem de Endeavor Türkiye destekli girişimcilerin hikayelerini dinleme fırsatı buldu. Girişimciler nasıl başarı yakaladıklarıyla birlikte yaşadıkları zorlukları da öğrencilerle paylaştı. Bu yılki etkinlikte Neozeka kurucusu Görkem ÖĞÜT ve App Samurai kurucusu Şehmus ÖLKER deneyimlerini katılımcılarla paylaşma fırsatı buldu. Potansiyel girişimcileri bir yandan motive edip bir yandan da işlerinin ne kadar zor olduğuna değindiler.

Bir girişimcilik etkinliğinden bahsediyorsak yatırımcılar olmazsa olmazlardan elbette. 212 Venture Capital Kurucu ve Genel Müdürü Numan NUMAN ve Galata Business Angels’tan Ömer Faruk AKARCA da girişimcilik fikirlerini birer yatırımcı gözünden değerlendirip tecrübelerini aktardılar.

ODTÜ İşletme Bölümü öğretim üyesi Do. Dr. Adil ORAN’ın da sunum yaptığı bu yoğun ve eğitici programda öğrenciler takımlara ayrıldı. Sonrasında Doç Dr. Adil Oran (ODTÜ), Yrd. Doç Dr. Ahmet Murat Fiş (Özyeğin Üniversitesi), Doç Dr. Atilla Hakan Özdemir (Bilkent Üniversitesi), Yrd. Doç Dr. Berna Beyhan (Sabancı Üniversitesi), Doç. Dr. Engin Özgül (Dokuz Eylül Üniversitesi), Öğr. Gör. Taylan Demirkaya (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Doç. Dr. Mustafa Ergen (Koç Üniversitesi) ve Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aygören (Boğaziçi Üniversitesi), Doç. Dr. Yaman Ömer Erzurumlu (Bahçeşehir Üniversitesi) koçluğunda program dahilinde öğrendikleri şekilde kısa sürede proje geliştirdiler. Programın son aşamasında ise değerli yatırımcılara ve girişimcilere projelerini sunup geri dönüt alma fırsatı yakaladılar.

Bu yılki program ile birlikte girişimcilik ekosisteminden uzak kaldığını düşünen farklı şehirlerdeki potansiyel öğrencilere de fırsat eşitliği yaratmak amaçlandı. Sizin de bir girişimcilik fikriniz ya da girişimcilik konusunda ilginiz ve meraksız varsa Endeavor Türkiye’yi takip etmenizi öneririz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz