Ana SayfaGenelKanser Tedavisinde Bir Gelişme: Caspase Independent Cell Death (CICD)

Kanser Tedavisinde Bir Gelişme: Caspase Independent Cell Death (CICD)

Yeni kanser tedavisi kemoterapiden daha etkili olabilir.

Bilim insanları, “Caspase Independent Cell Death(CICD)*” adında, kanser hücrelerini öldürmek için yeni bir işlem keşfetti. Bu işlem tümörlerden kurtulabilecek ve hem hastalığın yineleme riskini hem de yan etki oluşturma riskini azaltabilecek. Deneysel modellerde, CICD tümörleri tamamen yok etmiş kanserli tüm hücreleri öldürmüştür.

Kemoterapi, bağışıklık tedavisi ve radyasyon gibi mevcut tedavi yöntemlerinin hepsi yan etki riski taşıyor. Ayrıca çoğu zaman kanserli hücreleri yok edemediklerinden hastalığın nüksetmesine sebep oluyorlar. Bu tedavi yöntemlerinin hepsi apoptoz (programlanmış hücre ölümü) için çalışır. Apoptoz hücre ölümüne sebep olan ve ‘kaspaz’ adı verilen proteinlerin aktive edildiği süreçtir.

CICD tekniği üzerine çalışan Glasgow Üniversitesi’ndeki ekibi yöneten Dr. Stephan Tait, Sky News’e, bu yeni yöntemin tümör gerilemesinin tamamlanmasını daha olası kıldığını ve kanserin tedavisinde daha etkili bir yol olduğunu söylemiştir. “Hatta bu mekanizma çarpıcı bir şekilde anti-kanser terapisinin etkisini geliştirme ve istenmeyen toksikliği azaltma potansiyeline sahip. Bulgularımızı dikkate alarak, CICD’yi anti-kanser terapisi ile ilişkilendirmenin gelecek araştırmaları destekleyeceğini ileri sürüyoruz.” diye de ekliyor.

* Caspase Independent Cell Death(CICD): Kaspazdan bağımsız apopitoz.

BENZER İÇERİKLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sponsor

Bu platform Nish Digital tarafından desteklenmektedir.

POPÜLER İÇERİKLER